Velkommen til CloudWatch.dk

Hvad er cloud computing? Hvad kan jeg bruge det til? Hvorfor taler alle om det lige nu? Hvilke teknologier og metoder dækker det over? Hvem står bag? Hvilke begrænsninger er der? Hvilke erfaringer?

Ja, spørgsmålene er mange – og svarene lige så. Som med så meget andet ‘tophypet’ teknologi, er der måske endda flere svar, end der er spørgsmål… Cloud computing er ved at blive til svaret på alle udfordringerne: lige fra serverrummet over økonomiafdelingen og ledelsesgangen – og til slutbrugerne, hvad enten der er tale om kunder, klienter, borgere eller samarbejdspartnere.

Nu kan cloud computing også løse de globale klimaudfordringer (eller i det mindste hjælpe os med at afdække dem…).

Det er uomtvisteligt: cloud computing er en uhyre spændende måde at tænke it på! Men det er også utrolig meget de samme måder at tænke it på, som vi har gjort det de sidste 30 år. Onde tunger vil sige, at dette blot er mainframe gjort globalt. Og det kan der være noget om – på det konceptuelle plan. Men på den anden side: mainframe med fuld kontrol hos brugerne over, hvor stort et ressourcetræk, man vil bruge?? Næppe… Derfor er cloud computing også noget radikalt nyt!

CloudWatch.dk vil skrive om dette – og om meget mere af samme skuffe! Vi vil følge cloud computing-verdenen på nærmeste hold, samle og viderebringe nyheder fra ind- og udland, måske ikke som de første eller de smarteste, men som stedet, hvor cloud computing bliver gjort til at forstå!

Bidrag gerne med kommentarer eller spørgsmål, enten direkte på indlæggene eller via info@CloudWatch.dk.

Dansette