Microsoft frigiver Azure til internt brug – hvis du skal bruge mindst 1.000 servere

Når Microsoft lancerer noget nyt – potentielt radikalt nyt endda – på deres partnerkonferencer, er det ude over hele (it-)verdenspressen i løbet af et splitsekund. Således også med nyheden om WAPA – Windows Azure Platform Appliance. Så står du og har brug for software til at drive din egen sky, og har du minimum 1.000 servere, kan du få Windows Azure og SQL Azure som platform – altså hvis du hedder HP, Dell, eBay eller Fujitsu – der er nemlig tale om en meget begrænset frigivelse.

Microsoft har endnu ikke frigivet pakken til almindeligt indkøb, og i følge OVUMs senioranalytiker Laurent Lachal er det da også udelukkende for at ’stikke en tå i vandet’, at Microsoft frigiver WAPA. Han mener faktisk, at der vil gå mindst et år, før Microsoft har samlet så meget feedback sammen, at der vil kunne komme en egentlig løsning til salg – også for små og mellemstore virksomheder og organisationer. Men indtil da må vi nøjes med at kigge på den Azure-platform, der findes hos Microsoft selv, og så naturligvis læse mere om WAPA på deres hjemmeside.

Dansette