Cloud Slam 2010 handlede mest om … sikkerhed – UPDATE: nej, den gjorde ej!

Som tidligere omtalt, fandt Cloud Slam 2010 sted i slutningen af marts måned i år. Blandt de 34 keynotes og 84 sessions handlede 1/3 om it-sikkerhed direkte – og resten har vel stort set alle berørt det undervejs under den ene eller anden form. Men også konkrete implementeringer og produkter, der kan øge sikkerheden/lette styringen/understøtte etableringen i clouden blev præsenteret.

Indlægsholderne talte kendte cloudleverandører som IBM (topscorer med 5 keynotes og 3 sessions), Oracle (med en enkelt session) og HP, mens Google, Amazon og Microsoft glimrede ved deres fravær. Andre kendte producenter af cloud-teknologier på konferencen var bl.a. BMC, CA, McAfee og Hitachi, mens måske lidt overraskende ‘notabiliteter’ var firmaer som RedHat, Intel og SAP.

Mindre kendte teknologiproducenter som Zementis (bl.a. en del af økosystemet omkring Amazon), Wyse (cloudbaserede klienter), VKernel og MaxiScale – for blot at nævne nogle få – benyttede meget typisk lejligheden til at præsentere egne produkter. Den sidste store, selvstændige kategori var naturligvis rådgiverne: PricewaterhouseCoopers, Capgemini, PA Consulting Group, Ventana Research og mange flere.

Endelig udgjordes et absolut mindretal af kunderne – dvs. de faktiske brugere af cloud computing (teknologier). Således kunne man høre både den kanadiske stat og Cloud Usergroup India underholde.

Jeg nævnte ovenfor RedHat, som jo både er et firma, der sælger licenser og implementeringer af deres produkter, og et open source operativsystem. Firmaet Eucalyptus havde et indlæg om The Open Source Infrastructure for Cloud Computing – et forfriskende pust midt i mylderet af produktpræsentationer.

Læs i kommende indlæg en gennemgang af temaerne fra Cloud Slam under overskrifterne

Opdatering: 17 ud af 117 ved en nærmere optælning … Flere var det ikke! Altså indlæg, der handlede som sikkerhed – i hvert fald direkte. Mindst 36 handlede direkte om styring af clouden, mens hele 45 indlæg handlede om infrastruktur. Det er rigtigt, at 1/3-del af keynotes handlede om sikkerhed, men kun et fåtal af sessionerne synes at have behandlet sikkerhedsaspekter direkte som tema. Det kan skyldes, at der er fokuseret mere på produkter og promovering af koncepter, end på udfordringerne i cloud computing. Find ud af det ved at læse de konkrete indlæg om indholdet på Cloud Slam 2010.

Dansette