Cloud computing expo

Hvis man er til store messer, hundredevis af workshops og sessions, kæmpe paneldebatter – og samtidig er interesseret i cloud computing, så kan man få alle sine lyster styret på én gang på Cloud computing expo. Det vil nok ikke være overdrevet at kalde de tilbagevendende messer de største af deres slags, altså med cloud computing som (eneste) emne.

Folkene bag regner f.eks. med, at deltagertallet globalt set vil runde 50.000 i 2012. Foreløbig bevæger man sig dog på mere beskedne 5.000, men med over 100 sponsorer er der også masser af leverandørinteresse i messerne, hvilket er en naturlig følge af, at området er nyt og stadig meget hypet.

Geografisk er der Cloud computing expos i følgende byer: New York (foråret 2011), Silicon Valley (1-4 november 2010), Prag (21-22 juni 2010), Tokyo (11-13 maj 2011) og Hong Kong.

Der er ingen tvivl om, at begivenheden i Californien til november er den, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Det kan ses alene af mængden af sponsorater, sammenlignet med et noget mere beskedent antal for den europæiske pendant. Men det er da morsomt at kunne konstatere, at platinum plus-sponsoren i 2010 i Prag er Abiquo, dem, der for kort tid siden frigav både en open source og en kommerciel version af deres cloud management software.

Er du interesseret, kan du f.eks. gå ind på programmet for New York-begivenheden her den 19-21 april 2010 og se, hvem der holdt oplæg, og hvad de talte om. Præsentationerne kan du desværre kun downloade, hvis du var tilmeldt…

Dansette