Red Hat Summit og JBoss World 22.-25. juni 2010 handler også om cloud computing

Den 22. til 25. juni 2010 kan man få stillet sine lyster i Boston, hvis de går i retning af open source – i hvert fald på det professionelle plan. Da afvikler Red Hat sit årlige summit sammen med JBoss World. Et helt spor for sig er cloud computing, hvor både Red Hat- og JBoss-teknologier sættes i perspektiv i forhold til cloud computing, f.eks. under overskrifter som:

  • How to Build Your Own Cloud with Red Hat
  • Real World Cloud Infrastructure with Red Hat Enterprise Virtualization and Red Hat Network Satellite
  • The Cloud According to JBoss
  • Red Hat Enterprise Linux: The Cloud Operating System

Hvis du hellere vil høre Red Hat selv fortælle om arrangementet, kan du se dette ‘båndede’ webinar her. Spoler man godt fremad er der en særlig præsentation af cloud-temaet – den starter efter 39 minutter og 9 sekunder.

Det spændende bliver så, hvor mange af præsentationerne, der efterfølgende vil være tilgængelige off-line. Vi vender tilbage med mere information, når vi har det.

Cloud computing og open source

Ja OK, de fleste kan nok se for sig, at man kan leje en server hos f.eks. Amazon og så installere et eller andet open source operativsystem på den – f.eks. Fedora, Ubuntu eller Debian, der allerede findes i rigt mål som skabeloner. Eller man kan naturligvis – når man først har fået sin infrastruktur op at køre – installere og drive et hvilken somhelst open source-produkt, der også kan installeres internt. Men er der nogen særlig cloud-vinkel på noget af det her open source?

Grundlæggende er idéen som med al anden open source software, at vi i fællesskab kan få bedre produkter ud af det ved at lade koden være åben (det behøver ikke betyde, at produktet er gratis, men det ved I naturligvis godt). Tit opstår løsninger, der bærer en sådan idealisme med sig, i universitetsverdenen, og det er da også tilfældet med f.eks. Eucalyptus, som var blandt oplægsholderne på Cloud Slam 2010.

Læs mere »

Cloud Slam 2010 handlede mest om … sikkerhed – UPDATE: nej, den gjorde ej!

Som tidligere omtalt, fandt Cloud Slam 2010 sted i slutningen af marts måned i år. Blandt de 34 keynotes og 84 sessions handlede 1/3 om it-sikkerhed direkte – og resten har vel stort set alle berørt det undervejs under den ene eller anden form. Men også konkrete implementeringer og produkter, der kan øge sikkerheden/lette styringen/understøtte etableringen i clouden blev præsenteret.

Indlægsholderne talte kendte cloudleverandører som IBM (topscorer med 5 keynotes og 3 sessions), Oracle (med en enkelt session) og HP, mens Google, Amazon og Microsoft glimrede ved deres fravær. Andre kendte producenter af cloud-teknologier på konferencen var bl.a. BMC, CA, McAfee og Hitachi, mens måske lidt overraskende ‘notabiliteter’ var firmaer som RedHat, Intel og SAP.

Læs mere »

Dansette