Cloud økosystemer – merværdi til din cloudservice?

Infrastructure-as-a-service og platform-as-a-service minder om traditionel hosting og software-as-a-service minder om ASP, application service providing, som vi har kendt det i snart 10 år. Hvor er det rigtigt nye i cloud computing? Hvor er den merværdi, clouden kan give kunderne? Måske findes den i cloud økosystemerne.

Omkring de store cloud-leverandører som Amazon og Google er der over det seneste års tid vokset en underskov af leverandører, der via cloud-leverandørernes platforme tilbyder ekstra services til kunderne. Idéen er beskrevet i en halvgammel artikel fra SearchCIO. Pointen her er, at når kunden anvender en serviceydelse fra en cloud-leverandør, kan der tilkøbes ydelser, der leveres af tredjepartsleverandører, som kan integreres med eller bruges sammen med de serviceydelser, der var det primære formål med at vælge cloud-leverandøren. Lad os se på nogle eksempler.

Læs mere »

It-chefens nye rolle … eller hvad?

It-chefens fornemmeste rolle fremover bliver at være kommunikator: kommunikere med og være synlig overfor forretningen, kommunikere med og styre leverandørporteføljen – og ikke mindst: kommunikere med og sætte retningen for it-afdelingens medarbejdere, som måske er på vej til at få nye typer opgaver. Nå ja, det er vel de færreste, der kan svinge sig op til at mene, at dette er noget radikalt nyt.

Det er da heller ikke det centrale budskab fra praktikerne på det MIT-symposium om cloud computing, der fandt sted midt i maj måned i år – snarere, at der bliver endnu større behov for de kommunikative egenskaber hos it-cheferne og de øvrige ledende medarbejdere på it-området, når organisationen skifter til mere cloud computing.

Læs mere »

Dansette