Er du it-chef er cloud computing din næstvigtigste teknologi

I følge analysevirksomheden Gartner, der har spurgt sine ‘medlemmer’ (kunder) om, hvilke teknologier, der er deres ‘top 5’ i 2010, rangerer cloud computing som nummer to. Nummer ét er en nær slægtning til skyen, nemlig ‘virtualisering’. Tredjepladsen indehaves af ‘web 2.0’. Netværks- og datakommunikation og Business Intelligence er nummer fire hhv. fem.

Særligt interessant er det også at se på teknologiernes placeringer de forgående år, og dermed deres relative bevægelser. Virtualisering har været i top tre siden 2008, og er i it-sammenhæng derfor en ‘gammel kending’, men også i 2007 var teknologien med fremme, da på en femteplads. Med årets placering som nummer ét har teknologien imidlertid detroniseret business intelligence, der faktisk har ligget på førstepladsen i en årrække.

Cloud computing, der kom med for første gang i 2009, da på en 16. plads, er en rigtig højdespringer, men web 2.0 har også haft fart på: fra en 15. plads i 2008 og 2009, nu til en tredjeplads. Web 2.0 i form af sociale medier, mashups og den slags, har været under vejs i flere år, og det er kun godt at se, at teknologierne (eller snarere: måden at bruge teknologierne på) nu har vundet solidt fodfæste blandt it-cheferne.

Læs mere »

Offentlige service- og driftsfællesskaber og cloud computing

Nu skal man altid tilsætte salt, når man læser Gartners analyser og forudsigelser for it-anvendelsen og it-markedet generelt – og nogle gange skal der mere end et ‘gran’ til (de kan være meget ‘amerikanske’, både i analyser og anbefalinger). Men deres analytikere er begyndt at blogge, og ud over at være gratis, er dette interessant, fordi analytikerne ofte skriver ret meget uden filter.

Tag nu en af mine personlige favoritter, Andrea DiMaio, som er en af de førende eksperter på digital forvaltning og government 2.0 – ikke mindst i Europa. Han havde forleden en snak med stor, fællesstatslig serviceenhed, som selv drifter sine systemer. Der er ingen tvivl om, at Andrea opfatter den pågældende enhed som ekstremt bagstræberisk og selvcentreret, men som inspiration til tanker i retning af, hvad cloud computing måske vil kunne bringe af fordele, er det lille indlæg trods alt udmærket.

Læs mere »

Dansette