73 timers TV om cloud computing for 333 kr.

Cloud Slam – det lyder ikke særlig appetitligt, selvom jeg tvivler på, arrangørerne kender til den danske betydning af ’slam’. Cloud Slam er formentlig verdens største virtuelle konference på internettet om cloud computing. Den arrangeres efter eget udsagn af LinkedIn-gruppen Cloud Computing, hvilket nok er en tilsnigelse, da LinkedIn-gruppen har 35.270 medlemmer. Det er snarere det lille canadiske konsulentfirma Cloudcor Inc. (hvis hjemmeside pt. er nede…?), der reelt står bag.

Læs mere »

It-afdelingens opgaver i en sky-verden

Som tidligere beskrevet er der ingen grund til at tro, at it-afdelingen bliver mere undværlig i en organisation, blot fordi den begynder at anvende cloud computing. Men det vil samtidig være naivt at tro, at opgaverne, der løses i dag, forbliver uændrede. Nogle opgaver vil skifte karakter, f.eks. arbejdet med sikkerhed, mens andre vil vokse i omfang, f.eks. leverandørstyringen, mens andre igen vil falde, f.eks. det praktiske hardwarearbejde – og dog: det kommer an på, hvilken cloudform, man vælger.

I dette indlæg vil vi gå i dybden med nogle af de områder, der berøres mest af en overgang til cloud computing. Som alt andet på it-området, afhænger den faktiske udvikling i en given organisation af mange faktorer, hvoraf de fleste ligger uden for it-området. Det kan være organisationens udviklingsplaner, eksterne krav – hvad enten det er fra en ejerkreds, et moderselskab eller lovgiverne -, interne kompetencer og interesser, personrelationer, typisk på ledelsesniveau, osv. osv. Men grundlæggende vil vi tage udgangspunkt i de forskellige cloudformer.

Læs mere »

Dansette