PACTORs cloud computing-gruppe på LinkedIn – du er velkommen!

PACTOR har oprettet en cloud computing-gruppe på LinkedIn. Alle, der har en aktiv interesse i cloud computing, og som måske kunne tænke sig at bidrage til kvalificeringen af begrebet, konceptet, modellen i en overvejende dansk sammenhæng, er velkommen.

Alle nye it-begreber har brug for tid til at modnes og dygtige folks overvejelser om anvendelighed, afgrænsning, praktisk implementering og meget andet. PACTOR vil gerne skabe rammen for den nødvendige debat i en dansk kontekst, dels ved at følge den internationale og danske udvikling her i CloudWatch.dk, dels i denne gruppe i LinkedIn.

Lukker it-afdelingen når det bliver skyet?

Gartner siger, at hver femte virksomhed ikke vil have en it-afdeling i 2012 – så stærkt vil udviklingen med cloud computing gå. I det hele taget lyder dommedagstrommerne massivt over in-house it-afdelinger og it-medarbejdere for tiden – alt sammen med henvisning til cloud computing. Og ja, det kan virke bekymrende, hvis man er intern it-medarbejder i dag, særligt, hvis man har ansvaret for virksomhedens serverdrift: hvad skal man så lave, når afdelinger og divisioner selv blot ved at vifte med Dankortet kan købe sig til it-ressourcer på nettet?

Ældre folk på egnen vil kunne huske ‘hypet’ omkring SOA i slutningen af det sidste årtusinde: nu skal forretningen selv til at bygge sin it-understøttelse, blot ved at vælge den nødvendige funktionalitet fra den store gule ‘telefonbog’ over webservices på nettet – så var der slet ikke brug for at udvikle og vedligeholde egne systemer mere…

Læs mere »

Dansette