Cloud computing expo

Hvis man er til store messer, hundredevis af workshops og sessions, kæmpe paneldebatter – og samtidig er interesseret i cloud computing, så kan man få alle sine lyster styret på én gang på Cloud computing expo. Det vil nok ikke være overdrevet at kalde de tilbagevendende messer de største af deres slags, altså med cloud computing som (eneste) emne.

Folkene bag regner f.eks. med, at deltagertallet globalt set vil runde 50.000 i 2012. Foreløbig bevæger man sig dog på mere beskedne 5.000, men med over 100 sponsorer er der også masser af leverandørinteresse i messerne, hvilket er en naturlig følge af, at området er nyt og stadig meget hypet.

Geografisk er der Cloud computing expos i følgende byer: New York (foråret 2011), Silicon Valley (1-4 november 2010), Prag (21-22 juni 2010), Tokyo (11-13 maj 2011) og Hong Kong.

Der er ingen tvivl om, at begivenheden i Californien til november er den, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Det kan ses alene af mængden af sponsorater, sammenlignet med et noget mere beskedent antal for den europæiske pendant. Men det er da morsomt at kunne konstatere, at platinum plus-sponsoren i 2010 i Prag er Abiquo, dem, der for kort tid siden frigav både en open source og en kommerciel version af deres cloud management software.

Er du interesseret, kan du f.eks. gå ind på programmet for New York-begivenheden her den 19-21 april 2010 og se, hvem der holdt oplæg, og hvad de talte om. Præsentationerne kan du desværre kun downloade, hvis du var tilmeldt…

Her er der en mand, der tør!

Image credit: Commonwealth Bank of AustraliaEndelig en mand, der tør! Denne herre er CTO, CIO og Group Executive hos Commonwealth Bank of Australia har slået sig og sin bank sammen med Bank of America og Deutsche Bank for i fællesskab at skabe en platform for fælles indkøb af it-teknologi.

Michael Harte, som han hedder, er godt irriteret over det ‘vendor lock-in’, også bankerne i vid udstrækning oplever hos deres teknologileverandører. I denne artikel i online magasinet Delimiter klager Harte over, at det faktisk ikke (længere) er de store leverandører, der driver udviklingen hen imod real-time services og mere præcis forbrugsafregning. Der er stadig for meget bureaukrati og for stor afhængighed af ‘faste indtægter’ hos leverandørerne, mener Harte.

Hvad han og banken har besluttet er både at dele ud af teknologi og løsninger, de internt har fundet ud af, kan reducere omkostningerne til infrastrukturen, og prøve at enes med to andre store banker om principper for dataopbevaring og databehandling, som de respektive bankers hjemlige kontrolmyndigheder derefter kan vurdere og trygprøve.

Konkret om cloud computing udtrykker Harte frustration over, at den form for teknologi (og forretningsmodel) i stor udstrækning går bankernes næse forbi, fordi de er tvunget til at anvende forældede principper i deres it-drift. Kunne nogle fælles standarder anvendes til at løse op for dette og muliggøre f.eks. community clouds eller egentlige public clouds, der kunne anvendes af bankerne – måske endda med fælles services til deling, hvor de ikke understøtter egentligt differentierende processer – kunne en omkostningsreduktion både betyde bedre priser for forbrugerne og et større pres på de traditionelle teknologileverandører om at komme ‘ind i kampen’.

Dansette